Vepřové kotlety s ostrou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVepřové kotlety
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
    • 6lžicVývar z hovězích kostí
    • 4lžíceMajonéza
    • 2lžíceJogurt bílý
    • 2kusyFeferony
    • 2lžíceVíno bílé
    • 1špetkaCukr krupice
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 5lžicProtlak rajčatový
    • 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
49 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
141 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso naklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a zvolna opečeme na oleji po obou stranách. Kotlety vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Do výpeku v pánvi přidáme několik kapek worcesteru, přilijeme vývar a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.
  • 3
    Majonézu smícháme s jogurtem, nasekanými feferonkami, protlakem, vínem, cukrem a solí.
  • 4
    Kotlety upravíme na talíře, podlijeme šťávou a přelijeme připravenou omáčkou.
  • 5
    Podáváme s hranolky nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.