Vepřové kotlety s ostrou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 6lžicVývar z hovězích kostí
- 4lžíceMajonéza
- 2lžíceJogurt bílý
- 2kusyFeferony
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicProtlak rajčatový
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
49 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
141 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso naklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a zvolna opečeme na oleji po obou stranách. Kotlety vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Do výpeku v pánvi přidáme několik kapek worcesteru, přilijeme vývar a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.
- 3Majonézu smícháme s jogurtem, nasekanými feferonkami, protlakem, vínem, cukrem a solí.
- 4Kotlety upravíme na talíře, podlijeme šťávou a přelijeme připravenou omáčkou.
- 5Podáváme s hranolky nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.