Vepřové kotlety s šunkovou náplní
50 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůŠunka dušená
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
695 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchmene, pokrájíme na malé kousky. Šunku krájíme na jemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít varem.
- 2Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme menší část oleje, zpěníme cibuli, přidáme žampiony a krátce dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vypaří, přisypeme nakrájenou šunku, směs chvíli smažíme, potom poprášíme moukou, za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Vaříme, dokud směs nezhoustne, podle chuti opepříme a osolíme.
- 3Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
- 4V pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a pečeme je přibližně 20 minut do měkka. V případě potřeby podléváme vývarem z Masoxu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.