Vepřové kotlety s šunkovou náplní

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
695 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchmene, pokrájíme na malé kousky. Šunku krájíme na jemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít varem.
  • 2
    Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme menší část oleje, zpěníme cibuli, přidáme žampiony a krátce dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vypaří, přisypeme nakrájenou šunku, směs chvíli smažíme, potom poprášíme moukou, za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Vaříme, dokud směs nezhoustne, podle chuti opepříme a osolíme.
  • 3
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
  • 4
    V pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a pečeme je přibližně 20 minut do měkka. V případě potřeby podléváme vývarem z Masoxu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.