Vepřové kotlety se šalotkami
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 125mililitrůVíno bílé
- 20kusůŠalotka
- 1šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
20 mg
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a urovnáme na nahřátou mísu.
- 2Do zbylého tuku přilijeme bílé víno, vodu (nebo vývar), přidáme očištěné šalotky a podusíme je doměkka.
- 3Kotlety přelijeme výpekem, obložíme podušenými šalotkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.