Vepřové kotlety se sosem na citrusových plodech
75 min.
Ingredience
- 630gramůVepřové maso libové
- 8kusůMeruňky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 12plátkůAnglická slanina
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 1lžíceMed včelí
- 1kusPomeranče
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozžhavíme na teplotu 190 stupňů Celsia. Vepřové kotlety položíme do potravinářské fólie a rozklepeme je. Potom je vytáhneme z fólie, na ně navrstvíme ovoce s kořením, přikryjeme druhou kotletou.
- 2Na prkénko položíme slaninu s přidaným vepřovým masem, jež slaninou obalíme a přichytíme párátkem. Toto vše vložíme do pekáčku vlijeme trošku oleje, pečeme zhruba 20 minut. Kotlety obrátíme a pečeme dalších 25 minut, dokud nejsou měkké. Poté kotlety vložíme do mísy, zakryjeme alobalem, necháme 10 minut odpočinout. Nakonec z kotletek vyndáme párátka.
- 3Do menšího kastrůlku vlijeme 4 lžíce masového sosu, zahustíme trochou mouky, necháme povařit asi 1-2 minuty. Přidáme trochu jablečného moštu. Zakápneme šťávou z citrusových plodů, přidáme med, okořeníme, opepříme. Tento sos vaříme a necháme ho zhoustnout. Před podáváním kotlety pokrájíme a servírujeme s právě vzniklým sosem. Jídlo přizdobíme plátky pomeranče s citrónem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.