Vepřové kotlety se sosem na citrusových plodech

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozžhavíme na teplotu 190 stupňů Celsia. Vepřové kotlety položíme do potravinářské fólie a rozklepeme je. Potom je vytáhneme z fólie, na ně navrstvíme ovoce s kořením, přikryjeme druhou kotletou.
  • 2
    Na prkénko položíme slaninu s přidaným vepřovým masem, jež slaninou obalíme a přichytíme párátkem. Toto vše vložíme do pekáčku vlijeme trošku oleje, pečeme zhruba 20 minut. Kotlety obrátíme a pečeme dalších 25 minut, dokud nejsou měkké. Poté kotlety vložíme do mísy, zakryjeme alobalem, necháme 10 minut odpočinout. Nakonec z kotletek vyndáme párátka.
  • 3
    Do menšího kastrůlku vlijeme 4 lžíce masového sosu, zahustíme trochou mouky, necháme povařit asi 1-2 minuty. Přidáme trochu jablečného moštu. Zakápneme šťávou z citrusových plodů, přidáme med, okořeníme, opepříme. Tento sos vaříme a necháme ho zhoustnout. Před podáváním kotlety pokrájíme a servírujeme s právě vzniklým sosem. Jídlo přizdobíme plátky pomeranče s citrónem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.