Vepřové kotlety se sýrem a smetanou
15 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a od kosti nařízneme kotlety.
- 2Naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách.
- 3Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme se smetanou.
- 4Rozehřejeme na pánvi máslo a do měkka opečeme po obou stranách.
- 5Vymažeme máslem zapékací mísu, rozložíme do ní kotlety.
- 6Potřeme směsí smetany a sýru.
- 7Ve středně vyhřáté troubě zapékáme do zlatova 15 minut.
- 8Jako přílohu podáváme brambory či těstoviny.
- 9Doplníme čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.