Vepřové kotlety se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1špetkaGlutasol
- 4kusyZelí hlávkové bílé
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKečup
- 1kusHovězí vývar základní
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1697 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
19 g
Sacharidy
317 g
Vláknina
61 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli nakrájíme na kroužky, podusíme na lžíci oleje. Papriky omyjeme, očistíme od semínek, nakrájíme na kroužky a spařené rozkrájené zelné listy přidáme k cibuli. Směs opepříme, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme a necháme dusit do vysmahnutí šťávy. Zeleninu poté rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zamícháme dvě lžičky kečupu a do druhé poloviny půl lžičky worcesterské omáčky.
- 2Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozehřejeme druhou část oleje a kotlety na něm opečeme po obou stranách zhruba 3 minuty.
- 3Opečené kotlety srovnáme na horkou mísu, obložíme zeleninovou směsí a přelijeme šťávou, kterou připravíme tak, že do tuku od opékání kotlet přelijeme třemi lžícemi vývaru a krátce povaříme.
- 4Jako přílohu podáváme suchou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.