Vepřové kotlety v ostré omáčce

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 20 g sádla. Vmícháme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozšleháme a povaříme.
  • 2
    Šťávu osolíme, opepříme, přidáme nasekané feferonky a krátce podusíme.
  • 3
    Z omytých kotlet odsekneme část kostí, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém sádle.
  • 4
    Maso upravíme na nahřáté talíře, mírně potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou okurkou. Ihned podáváme.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.