Vepřové kotlety v ostré omáčce
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůVepřové kotlety
- 100mililitrůVíno bílé
- 50gramůSádlo škvařené
- 2kusyFeferony
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 20 g sádla. Vmícháme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozšleháme a povaříme.
- 2Šťávu osolíme, opepříme, přidáme nasekané feferonky a krátce podusíme.
- 3Z omytých kotlet odsekneme část kostí, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém sádle.
- 4Maso upravíme na nahřáté talíře, mírně potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou okurkou. Ihned podáváme.
- 5Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.