Vepřové kotlety zapečené s uzeným sýrem a cibulí
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 0,2litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
464 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, Masox rozmícháme ve vodě, směs smícháme metlou s vínem. Sýr nastrouháme.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odkrájíme tučné části, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti nařízneme, aby se při pečení nekroutily.
- 3Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, na každou položíme nakrájenou cibuli, máslo, posypeme nastrouhaným sýrem a mletou paprikou. Zalijeme do výše masa směsí Masoxu a vína. Zapékací mísu nebo pekáč přikryjeme a v troubě, rozehřáté na 220 stupňů, pečeme 20 minut. Pak víko odstraníme a kotlety dopečeme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.