Vepřové kotlety zapečené se sýrem
50 min.

Ingredience
- 5kusůVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVíno červené
- 1kusBujón hovězí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
29 mg
Cukr
32 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Potom maso opečeme na rozehřátém sádle.
- 2Opečené kotlety vložíme do pekáčku, posypeme nahrubo pokrájeným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéci.
- 3Upečené kotlety vyjmeme na mísu, zbylou šťávu zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou. Přidáme kostku bujónu, povaříme a nakonec přilijeme víno. Vzniklou šťávou podlijeme kotlety.
- 4Podáváme s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.