Vepřové kotlety zapečené se sýrem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5kusůVepřové kotlety
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 2lžíceVíno červené
    • 1kusBujón hovězí
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
    • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
29 mg
Cukr
32 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kotlety naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Potom maso opečeme na rozehřátém sádle.
  • 2
    Opečené kotlety vložíme do pekáčku, posypeme nahrubo pokrájeným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéci.
  • 3
    Upečené kotlety vyjmeme na mísu, zbylou šťávu zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou. Přidáme kostku bujónu, povaříme a nakonec přilijeme víno. Vzniklou šťávou podlijeme kotlety.
  • 4
    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.