Vepřové ledvinky dušené
35 min.
Ingredience
- 750gramůVepřové ledvinky
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Vápník
77 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk, rozkrájíme na tenké plátky, omyjeme v několikeré studené vodě, osušíme a opečeme na cibuli. Poté je opepříme, mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme do měkka.
- 2Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme. Opět mírně podlijeme, osolíme a krátce povaříme.
- 3Jako přílohu podáváme vařenou rýži a okurku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.