Vepřové ledvinky dušené

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Vápník
77 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk, rozkrájíme na tenké plátky, omyjeme v několikeré studené vodě, osušíme a opečeme na cibuli. Poté je opepříme, mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme do měkka.
  • 2
    Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme. Opět mírně podlijeme, osolíme a krátce povaříme.
  • 3
    Jako přílohu podáváme vařenou rýži a okurku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.