Vepřové ledvinky dušené na cibuli
80 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 150gramůTuk
- 1gramKmín celý
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSůl
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůVepřové ledvinky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
714 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové ledvinky omyjeme, odblaníme, podélně rozkrojíme a očistíme.
- 2Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, spaříme je několikrát vařící vodou a důkladně je propláchneme.
- 3V polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme ledvinky, kmín, pepř a zastříkneme vodou. Za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.
- 4Potom ledvinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Nakonec omáčku přecedíme na ledvinky, osolíme a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.