Vepřové ledvinky dušené na cibuli

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
714 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové ledvinky omyjeme, odblaníme, podélně rozkrojíme a očistíme.
  • 2
    Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, spaříme je několikrát vařící vodou a důkladně je propláchneme.
  • 3
    V polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme ledvinky, kmín, pepř a zastříkneme vodou. Za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka.
  • 4
    Potom ledvinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Nakonec omáčku přecedíme na ledvinky, osolíme a krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.