Vepřové ledvinky dušené se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové ledvinky
- 1kusCibule
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůPaprika zelená
- 60gramůPórek
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky po délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, ledvinky dobře vypereme, necháme okapat a vysušíme v utěrce. V hrnci přivedeme k varu vodu, ledvinky nakrájíme na silné plátky a vhodíme do vroucí vody. Hrnec odstavíme a ihned slijeme.
- 2Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme nakrájenou cibulku, vložíme plátky ledvinek a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme asi 10 minut, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a společně dusíme 5 minut. Když jsou ledvinky měkké, necháme vydusit většinu šťávy, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a chvilku povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.