Vepřové ledvinky (minutka)
40 min.
Ingredience
- 750gramůVepřové ledvinky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
458 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.
- 2Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté ledvinky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme, osolíme a chvilku povaříme.
- 3Jakmile odstavíme z ohně, do šťávy přidáme opečené ledvinky, promícháme a ihned podáváme.
- 4Jako přílohu podáváme vařenou rýži a sladkokyselé okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.