Vepřové ledvinky na paprice

55 min.
Slovensko

Ingredience

    • 600gramůVepřové ledvinky
    • 120gramůCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 120gramůPaprika červená
    • 600mililitrůHovězí vývar základní
    • 8gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 20gramůJíška instantní
    • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
    • 40gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme tuku, močovodů, případných blan a důkladně je propereme. Ledvinky nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, červenou papriku bez jádřince na slabé proužky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky ledvinek, krátce orestujeme, podlijeme vývarem, zahustíme jíškou, přidáme červenou papriku, opepříme a podusíme. Před koncem dušení zjemníme smetanou, osolíme a dodusíme.
  • 3
    Výbornou přílohou jsou široké nudle nebo jiné vařené těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.