Vepřové ledvinky na paprice
55 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové ledvinky
- 120gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 120gramůPaprika červená
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůJíška instantní
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 40gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme tuku, močovodů, případných blan a důkladně je propereme. Ledvinky nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, červenou papriku bez jádřince na slabé proužky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky ledvinek, krátce orestujeme, podlijeme vývarem, zahustíme jíškou, přidáme červenou papriku, opepříme a podusíme. Před koncem dušení zjemníme smetanou, osolíme a dodusíme.
- 3Výbornou přílohou jsou široké nudle nebo jiné vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.