Vepřové ledvinky na žampionech
35 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové ledvinky
- 2kusyCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusMasox
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na plátky. Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky ledvinek a z obou stran je opečeme. Do pánve přisypeme nakrájené žampiony, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme vodu a vše dusíme pod pokličkou doměkka.
- 3Když jsou ledvinky měkké, zaprášíme směs v pánvi moukou, přimícháme rozdrobený Masox, přilijeme pivo, vše důkladně promíchámea ještě krátce převaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.