Vepřové ledvinky s vejci
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusKmín drcený
- 400gramůVepřové ledvinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.
- 2Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté k ledvinkám přidáme rozmíchaná osolená vejce (2 na osobu) a necháme trochu ztuhnout.
- 3Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty a syrovou zeleninu na ozdobu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.