Vepřové ledvinky s vejci

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.
  • 2
    Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté k ledvinkám přidáme rozmíchaná osolená vejce (2 na osobu) a necháme trochu ztuhnout.
  • 3
    Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty a syrovou zeleninu na ozdobu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.