Vepřové ledvinky se smetanou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 500gramůVepřové ledvinky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
482 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme a odstraníme tuk a močovody. Třikrát vypereme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle, zaprášíme moukou a paprikou, osolíme, zalijeme za stálého míchání smetanou a povaříme.
- 3Na zbytku másla zprudka opečeme plátky ledvinek, když jsou propečené, opepříme, vmícháme smetanovou omáčku a necháme přejít varem.
- 4Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme s brambory nebo rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.