Vepřové ledvinky se smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
482 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme a odstraníme tuk a močovody. Třikrát vypereme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle, zaprášíme moukou a paprikou, osolíme, zalijeme za stálého míchání smetanou a povaříme.
  • 3
    Na zbytku másla zprudka opečeme plátky ledvinek, když jsou propečené, opepříme, vmícháme smetanovou omáčku a necháme přejít varem.
  • 4
    Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme s brambory nebo rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.