Vepřové maso a thajské nudle

60 min.
Thajsko

Ingredience

    • 450gramůVepřové maso libové
    • 450gramůNudle rýžové
    • 2lžičkyOlej sezamový
    • 2stroužkyČesnek
    • 1kusPaprika červená
    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 1kusZelí čínské
    • 3kusyCibulka jarní
    • 1,5litryVoda pitná
    • 3lžíceOmáčka Hoisin
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso potřeme 2 lžícemi omáčky Hoisin. Pečeme pod rozpáleným grilem, na plechu s pečicím papírem, v troubě předehřáté na 200°C. Doba pečení 30-35 minut, maso musí být propečené.
  • 2
    Podle návodu na obalu uvaříme thajské nudle, bez cholesterolu.
  • 3
    Sezamový olej rozehřejeme ve wok pánvi, přidáme prolisovaný česnek, tenké proužky z malé červené papriky, bez semínek, a 2 minuty smažíme. Přilejeme vodu, netučnou sójovou omáčku, zbytek omáčky Hoisin, plátky čínského zelí a jarní cibulky a 2 minuty smažíme, dokud nezměkne čínské zelí. Občas promícháme. Přidáme propečené vepřové maso a nudle, promícháme, prohřejeme. Po rozdělení do misek ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.