Vepřové maso a thajské nudle
60 min.
Ingredience
- 450gramůVepřové maso libové
- 450gramůNudle rýžové
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusZelí čínské
- 3kusyCibulka jarní
- 1,5litryVoda pitná
- 3lžíceOmáčka Hoisin
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso potřeme 2 lžícemi omáčky Hoisin. Pečeme pod rozpáleným grilem, na plechu s pečicím papírem, v troubě předehřáté na 200°C. Doba pečení 30-35 minut, maso musí být propečené.
- 2Podle návodu na obalu uvaříme thajské nudle, bez cholesterolu.
- 3Sezamový olej rozehřejeme ve wok pánvi, přidáme prolisovaný česnek, tenké proužky z malé červené papriky, bez semínek, a 2 minuty smažíme. Přilejeme vodu, netučnou sójovou omáčku, zbytek omáčky Hoisin, plátky čínského zelí a jarní cibulky a 2 minuty smažíme, dokud nezměkne čínské zelí. Občas promícháme. Přidáme propečené vepřové maso a nudle, promícháme, prohřejeme. Po rozdělení do misek ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.