Vepřové maso dušené s mrkví
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřové maso libové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a opečeme ze všech stran.
- 2Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dusíme do poloměkka.
- 3Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, je-li třeba, podlijeme a obojí dusíme doměkka.
- 4Hotový pokrm dochutíme trochou cukru, solí a pepřem.
- 5Podáváme s brambory a kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.