Vepřové maso dušené se zeleninou
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 3kusyZelí hlávkové bílé
- 2kusyPatison
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůVepřová plec
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
42 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kostky, opečeme na rozpáleném tuku, opepříme, osolíme, mírně podlijeme vývarem (nebo horkou vodou) a dusíme asi 1/2 hodiny.
- 2Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na kroužky cibuli, papriky, patisony. Zelné listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Takto připravenou zeleninu přidáme k masu zhruba 15 minut před koncem pečení. Vše dusíme společně až vše změkne.
- 3Jako přílohu podáváme chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.