Vepřové maso dušené v mrkvi

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Maso osmahneme na polovině tuku, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodou.
  • 3
    Mrkev očistíme, podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme ji k poloměkkému masu.
  • 4
    Po krátkém podušení zahustíme pokrm světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme, přidáme mletý pepř a květ a společně dusíme.
  • 5
    Ke konci dušení přidáme cukr, přilijeme mléko a společně dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 7. 2016
Vepřové maso dušené v mrkvi
Klasický recept na vepřové dušené v mrkvi. Osobně nedávám květ a cukr, ale to je o chuti každého. Jelikož jsem měla jídlo pro dospěláky, přidala jsem více masa a o trochu více mouky, jelikož jsme tzv. omáčkoví. :-) Palec nahoru🙂