Vepřové maso dušené v mrkvi
80 min.
Ingredience
- 1gramMuškátový květ
- 750gramůVepřová plec
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 400mililitrůVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůCukr krupice
- 200mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Maso osmahneme na polovině tuku, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodou.
- 3Mrkev očistíme, podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme ji k poloměkkému masu.
- 4Po krátkém podušení zahustíme pokrm světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme, přidáme mletý pepř a květ a společně dusíme.
- 5Ke konci dušení přidáme cukr, přilijeme mléko a společně dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 7. 2016
Vepřové maso dušené v mrkvi
Klasický recept na vepřové dušené v mrkvi. Osobně nedávám květ a cukr, ale to je o chuti každého. Jelikož jsem měla jídlo pro dospěláky, přidala jsem více masa a o trochu více mouky, jelikož jsme tzv. omáčkoví. :-) Palec nahoru🙂