Vepřové maso na cibulce se zelím

70 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekáme nadrobno, Maso nakrájíme kostičky - asi 2x2cm, česnek utřeme.
  • 2
    Nasekanou cibuli s nakrájeným masem zprudka opečeme na hlubší pánvi. Na orestované maso s cibulí nasypeme sladkou mletou papriku, kmín a majoránku. V 10ml vody rozmícháme dohladka bezlepkovou mouku a vlijeme jí k masové směsi, kterou zalijeme půllitrem vody a maso dusíme doměkka, asi 20 minut.
  • 3
    Kysané sterilované zelí podusíme v samostatném hrnci asi v půl litru vody. Když dušené maso změkne, vmícháme k němu dušené zelí a maso zalijeme smetanou. Ještě důkladně prohřejeme a horké podáváme, ozdobené lžící zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.