Vepřové maso na cibulce se zelím
70 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 1kusCibule
- 250gramůZelí kysané
- 3lžíceMouka bezlepková
- 3lžíceOlej stolní
- 2gramySůl
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceKmín drcený
- 1lžíceMajoránka
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno, Maso nakrájíme kostičky - asi 2x2cm, česnek utřeme.
- 2Nasekanou cibuli s nakrájeným masem zprudka opečeme na hlubší pánvi. Na orestované maso s cibulí nasypeme sladkou mletou papriku, kmín a majoránku. V 10ml vody rozmícháme dohladka bezlepkovou mouku a vlijeme jí k masové směsi, kterou zalijeme půllitrem vody a maso dusíme doměkka, asi 20 minut.
- 3Kysané sterilované zelí podusíme v samostatném hrnci asi v půl litru vody. Když dušené maso změkne, vmícháme k němu dušené zelí a maso zalijeme smetanou. Ještě důkladně prohřejeme a horké podáváme, ozdobené lžící zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.