Vepřové maso na houbách sterilované

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
353 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové kotlety opláchneme, vykostíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a maso zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme sádlo a kotlety na něm dorůžova osmažíme.
  • 2
    Houby očistíme, omyjeme, i s cibulkou je nakrájíme a společně na sádle doměkka udusíme. Vodu necháme odpařit a houby ochutíme solí.
  • 3
    Kotlety rozdělíme do sklenic, na povrch dáme houby a zalijeme použitým sádlem. Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.