Vepřové maso na houbách sterilované
170 min.
Ingredience
- 250gramůHouby čerstvé
- 50gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramVepřové kotlety
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety opláchneme, vykostíme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a maso zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme sádlo a kotlety na něm dorůžova osmažíme.
- 2Houby očistíme, omyjeme, i s cibulkou je nakrájíme a společně na sádle doměkka udusíme. Vodu necháme odpařit a houby ochutíme solí.
- 3Kotlety rozdělíme do sklenic, na povrch dáme houby a zalijeme použitým sádlem. Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.