Vepřové maso na mléce
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko polotučné
- 0,75kilogramVepřové maso libové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
56 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
20 mg
Vápník
29 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osolíme a opepříme nejlépe den předem.
- 2V pekáčku rozpustíme máslo, vložíme maso a ze všech stran je opečeme dozlatova. Maso zalijeme téměř celé mlékem a pod poklicí zvolna dusíme.
- 3Když maso změkne, má být mléko husté jako smetana a zbarvené šťávou z masa do zlatožluta. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.