Vepřové maso na pivu - na český způsob
90 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceChléb konzumní
- 1lžičkaSůl
- 800gramůVepřová plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
66 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na kostky 3 x 3 cm nakrájíme maso.
- 2Rozehřejeme tuk a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené osolené maso a ze všech stran osmahneme 5 minut. Promícháme s paprikou.
- 3Vmícháme kmín a polovinu piva, přiklopíme a 45 minut dusíme.
- 4Přisypeme nastrouhaný chléb, přilijeme zbylé pivo a dusíme doměkka již odklopené.
- 5Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.