Vepřové maso na sherry s fíky

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
58 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranč dobře umyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Vepřové příčně nařežeme na plátky o síle 1,2 cm. Máslo rozpálíme ve větší pánvi a maso v něm z obou stran opečeme.
  • 2
    Slijeme většinu tuku a přilijeme sherry, přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a tymián, přivedeme k varu, stáhneme teplotu, zakryjeme a pomalu vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Hotové maso vyjmeme z pánve a šťávu trochu vyvaříme, přidáme pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu smícháme se škrobem. Zalijeme trochou horké šťávy a vrátíme zpět do pánve, za stálého šlehání přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Vmícháme skořici, sůl a pepř, maso vrátíme do pánve a necháme prohřát.
  • 4
    Velké fíky rozkrájíme podélně, malé na čtvrtiny, maso upravíme na talíř a přelijeme omáčkou. Ozdobíme fíky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.