Vepřové maso na sherry s fíky
60 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 900gramůVepřová plec
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 1kusTymián čerstvý
- 280mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceSolamyl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyFíky čerstvé
- 140mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
58 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč dobře umyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. Vepřové příčně nařežeme na plátky o síle 1,2 cm. Máslo rozpálíme ve větší pánvi a maso v něm z obou stran opečeme.
- 2Slijeme většinu tuku a přilijeme sherry, přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a tymián, přivedeme k varu, stáhneme teplotu, zakryjeme a pomalu vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- 3Hotové maso vyjmeme z pánve a šťávu trochu vyvaříme, přidáme pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu smícháme se škrobem. Zalijeme trochou horké šťávy a vrátíme zpět do pánve, za stálého šlehání přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Vmícháme skořici, sůl a pepř, maso vrátíme do pánve a necháme prohřát.
- 4Velké fíky rozkrájíme podélně, malé na čtvrtiny, maso upravíme na talíř a přelijeme omáčkou. Ozdobíme fíky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.