Vepřové maso na švestkách
80 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 200gramůŠvestky
- 200mililitrůVíno červené
- 10gramůCukr krupice
- 20mililitrůSlivovice
- 5gramůSkořice mletá
- 50gramůSádlo škvařené
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
46 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso vcelku nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Do hrnce nalijeme červené víno, přilijeme trošku slivovice, přidáme skořici, cukr, vsypeme švestky, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Scedíme, nálev si ponecháme.
- 2Švestkami naplníme kapsu v mase, zpevníme párátky, maso osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo a celý kus masa v něm osmažíme ze všech stran. Podlijeme vinným nálevem, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut. Průběžně maso podléváme nálevem.
- 3Upečené maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme knedlíkem a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.