Vepřové maso na švestkách

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
46 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso vcelku nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Do hrnce nalijeme červené víno, přilijeme trošku slivovice, přidáme skořici, cukr, vsypeme švestky, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Scedíme, nálev si ponecháme.
  • 2
    Švestkami naplníme kapsu v mase, zpevníme párátky, maso osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo a celý kus masa v něm osmažíme ze všech stran. Podlijeme vinným nálevem, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut. Průběžně maso podléváme nálevem.
  • 3
    Upečené maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.