Vepřové maso na zelí
60 min.
Ingredience
- 1200gramůZelí hlávkové bílé
- 800gramůVepřová žebra
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůBrambory vařené
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na menší kusy, podlijeme vodou a vaříme nezakryté 10 minut. Mezitím na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky, osolíme a krátce orestujeme a přimícháme k zelí. Dusíme zakryté na mírném ohni doměkka.
- 2Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do uvařeného pokrmu a povaříme do zhoustnutí. Dosolíme, dopepříme a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.