Vepřové maso pečené v pivu

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
73 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
976 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Směsí potřeme maso ze všech stran.
  • 2
    Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    V době, kdy pečeme maso, omyjeme petrželku a nakrájíme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
  • 4
    Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželku a cibuli a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.