Vepřové maso pečené v pivu
140 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová pečeně
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2kusyCibule
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
73 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
976 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Směsí potřeme maso ze všech stran.
- 2Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
- 3V době, kdy pečeme maso, omyjeme petrželku a nakrájíme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
- 4Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželku a cibuli a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
- 5Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.