Vepřové maso po kantonsku s medovou krustou
90 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová krkovička
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceCukr moučkový
- 2lžíceOmáčky
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžičkaOmáčka Hoisin
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaKoření pěti vůní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
84 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V keramické míse smícháme cukr, sójovou omáčku, rýžové víno (nebo středně suché sherry), čínské koření pěti vůní, omáčku hoisin a světlý med. K této směsi přidáme utřený česnek se solí. Vepřovovou krkovici, bez kůže a kostí, nakrájíme na 5 cm široké kousky, tyto na několika místech nařízneme a obalíme v marinádě. Mísu zakryjeme, 4 hodiny (nebo přes noc) necháme v chladu, maso několikrát otočíme.
- 2Předehřejeme troubu na 200°C. Do hlubokého pekáče nalijeme vodu, vložíme do něj rošt. Přilijeme vodu, ale jen tak, aby se maso položené na roštu vody nedotýkalo. Potřeme polovinou marinády a 30 minut pečeme. Po 30 minutách snížíme teplotu na 180°C, obrátíme maso, potřeme zbylou marinádou a dalších 30 minut pečeme. Když je maso propečené a křehké, nakrájíme ho na plátky silné přibližně 1 cm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.