Vepřové maso podušené s ovocem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme libové vykostěné vepřové kotlety, které orestujeme dohněda. Potom maso z pánve vyndáme a přendáme ho do pekáčku.
  • 2
    V kastrůlku podusíme šalotku s nakrájenými žampióny, zaprášíme moukou a dusíme 6 minut. Potom vlijeme vývar, jablečný mošt a občas promícháme. Trvá to zhruba tak dlouho, než se mouka nerozpustí. Poté ochutíme hořčicí a černým pepřem. Nakonec vše okořeníme, vzniklý sůsek vaříme, dokud nám nezhoustne.
  • 3
    Jablko bez jader nakrájíme na plátky a poklademe na steaky. Vzniklou omáčkou steaky přelijeme. Maso, které je v zakrytém pekáčku, pečeme v troubě při teplotě 180 °C., asi tak 60-75 minut, dokud nám pěkně nezměkne. Hotové jídlo podáváme s čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.