Vepřové maso podušené s ovocem
105 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové kotlety
- 1špetkaŠalotka
- 170gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 115mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 2lžičkyHořčice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme libové vykostěné vepřové kotlety, které orestujeme dohněda. Potom maso z pánve vyndáme a přendáme ho do pekáčku.
- 2V kastrůlku podusíme šalotku s nakrájenými žampióny, zaprášíme moukou a dusíme 6 minut. Potom vlijeme vývar, jablečný mošt a občas promícháme. Trvá to zhruba tak dlouho, než se mouka nerozpustí. Poté ochutíme hořčicí a černým pepřem. Nakonec vše okořeníme, vzniklý sůsek vaříme, dokud nám nezhoustne.
- 3Jablko bez jader nakrájíme na plátky a poklademe na steaky. Vzniklou omáčkou steaky přelijeme. Maso, které je v zakrytém pekáčku, pečeme v troubě při teplotě 180 °C., asi tak 60-75 minut, dokud nám pěkně nezměkne. Hotové jídlo podáváme s čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.