Vepřové maso s bratislavskou omáčkou
90 min.
Ingredience
- 900gramůVepřová plec
- 200gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 60gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůOkurky nakládané
- 40gramůJíška hotová světlá
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
43 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou plec nasolíme a necháme chvíli odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, kyselou okurku a celer pokrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přiložíme maso vcelku a ze všech stran ho osmažíme. Maso vyndáme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, vrátíme do hrnce maso a dusíme doměkka.
- 3Mezitím si v pánvi rozehřejeme kousek másla, nasypeme na něj zeleninu i s okurkou a pár minut podusíme.
- 4Maso opět vyjmeme, nakrájíme na porce, do zbylé šťávy nalijeme mléko, zahustíme jíškou, chvíli povaříme, přidáme zeleninu z pánve, přisypeme nakládaný hrášek, zjemníme smetanou a dovaříme.
- 5Porce masa upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.