Vepřové maso s česnekem a zázvorem
20 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová pečeně
- 4lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceOmáčka sójová
- 350gramůBrokolice
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor mletý
- 100gramůNudle rýžové
- 350gramůPekingské zelí
- 4kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky tlusté 2 cm. Naložíme je do směsi hoisin a sójové omáčky na 10 minut.
- 2Rýžové nudle uvaříme podle návodu, česnek nakrájíme na tenké plátky, jarní cibulku na kolečka.
- 3Z masa otřeme přebytečnou omáčky a grilujeme ho doměkka, asi 5 minut z každé strany.
- 4Brokolici rozebereme na růžičky a dáme ji se 4 lžícemi vody do mikrovlnky – přiklopíme a ohříváme 3 minuty.
- 5Na oleji opečeme česnek a na plátky nakrájený zázvor. Po minutě přidáme jarní cibulku a pekingské zelí nakrájené na nudličky a dvě minuty opékáme. Poté přidáme i brokolici a zbylou marinádu z masa a dvě minuty opékáme.
- 6Vepřové maso podáváme se zeleninou a rýžovými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.