Vepřové maso s houbami po čínsku
20 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová kýta
- 150gramůHouby čerstvé
- 2kusyPórek
- 4stroužkyČesnek
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaVegeta
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
- 2V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.
- 3Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek opláchneme, necháme okapat a krájíme šikmo na delší proužky.
- 4Houby očistíme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm houby krátce osmahneme.
- 5V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, na něm prudce osmahneme za stálého míchání naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme předsmažené houby, kmín, sójovou omáčku a nakrájený pórek. Směs posolíme a smažíme za stálého míchání ještě 5 minut. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, vše dochutíme Vegetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.