Vepřové maso s houbami po čínsku

20 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
  • 2
    V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.
  • 3
    Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek opláchneme, necháme okapat a krájíme šikmo na delší proužky.
  • 4
    Houby očistíme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm houby krátce osmahneme.
  • 5
    V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, na něm prudce osmahneme za stálého míchání naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme předsmažené houby, kmín, sójovou omáčku a nakrájený pórek. Směs posolíme a smažíme za stálého míchání ještě 5 minut. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, vše dochutíme Vegetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.