Vepřové maso s kaštanovou omáčkou a rýží
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 200gramůSlanina anglická
- 0,5lžičkaSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 300gramůKaštany jedlé
- 150mililitrůSmetana
- 150mililitrůMasový vývar
- 400gramůRýže dlouhozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
922 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slupku kaštanů nařízeneme do kříže a 30 minut je vaříme do měkka. Po vychladnutí je oloupeme, smícháme s trochou smetany a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- 2Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle dozlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
- 3Slaninu a cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na výpeku z masa dozlatova. Poté zasypeme moukou a připravíme si jíšku, kterou zalijeme vývarem. Pořádně rozmícháme a přidáme maso, kaštanové pyre, bobkový list a podusíme 30 minut.
- 4Mezitím si uvaříme take rýži.
- 5Omáčku dochutíme solí a pepřem a přidáme smetanu. Prohřejeme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.