Vepřové maso s kaštany

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z vepřové kýty omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme též na nudličky, omyté jarní cibulky a šalotky nakrájíme na kolečka a kaštany pokrájíme na kousky. Omytou červenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Omyté čerstvé bílé zelí pokrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Maso dáme do mísy a osolíme ho. Pánev wok si rozpálíme, přilijeme 2 lžíce olivového oleje a maso prudce restujeme dozlatova. (Pokud máme menší pánev, opékáme nadvakrát - první dávku dáme do mísy a potom k ní přidáme i restovanou druhou dávku.)
  • 3
    Do pánve přidáme další 2 lžíce arašídového oleje a nejdříve cibuli, anglickou slaninu, potom ostatní zeleninu, kaštany a vše krátce osmažíme. Poté přimícháme maso. Směs dochutíme sójovou omáčkou, rýžovým saké a důkladně promícháme.
  • 4
    Vepřové nudličky s kaštany podáváme s dušenou rýží a každou porci polijeme chilli omáčkou (asi 1/2 lžičky) podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.