Vepřové maso s kaštany
30 min.
Ingredience
- 520gramůVepřová kýta
- 100gramůAnglická slanina
- 3kusyCibulka jarní
- 2kusyŠalotka
- 220gramůKaštany vodní
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaZázvor celý
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2,5lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 300gramůRýže dušená
- 2lžičkyChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso z vepřové kýty omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme též na nudličky, omyté jarní cibulky a šalotky nakrájíme na kolečka a kaštany pokrájíme na kousky. Omytou červenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Omyté čerstvé bílé zelí pokrájíme na tenké proužky.
- 2Maso dáme do mísy a osolíme ho. Pánev wok si rozpálíme, přilijeme 2 lžíce olivového oleje a maso prudce restujeme dozlatova. (Pokud máme menší pánev, opékáme nadvakrát - první dávku dáme do mísy a potom k ní přidáme i restovanou druhou dávku.)
- 3Do pánve přidáme další 2 lžíce arašídového oleje a nejdříve cibuli, anglickou slaninu, potom ostatní zeleninu, kaštany a vše krátce osmažíme. Poté přimícháme maso. Směs dochutíme sójovou omáčkou, rýžovým saké a důkladně promícháme.
- 4Vepřové nudličky s kaštany podáváme s dušenou rýží a každou porci polijeme chilli omáčkou (asi 1/2 lžičky) podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.