Vepřové maso s ovocnou (cumberlandskou) omáčkou
180 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová kýta
- 1kusCibule
- 20kusůHřebíček
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 265mililitrůVíno bílé
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 65mililitrůVíno portské
- 1kusPomeranče
- 4lžíceŽelé rybízové
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1259 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
76 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu vcelku s kůží necháme 3 hodiny namočenou ve studené vodě, vytáhneme, necháme okapat a přemístíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. K masu přidáme cibuli propíchanou 5 hřebíčky, zrnka pepře, svazek bylinek a suché bílé víno, přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a vaříme 1.5 hodiny částečně zakryté.
- 2Uvařenou kýtu přeložíme do pekáče, zbavíme kůže a většiny tuku, na zbylém tuku vytvoříme mřížku, kýtu potřeme rozpuštěným světlým medem s dijonskou hořčicí, napícháme zbylé hřebíčky a 30 minut pečeme.
- 3Rosol z červeného rybízu, citronovou a pomerančovou šťávu a portské víno přivedeme k varu, aby se omáčka nepřipálila občas zamícháme.
- 4Maso nakrájené na tenké plátky a omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.