Vepřové maso s tykví a houbami
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej stolní
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 500gramůVepřové maso libové
- 1špetkaKmín celý
- 250gramůTykev
- 200gramůHouby čerstvé
- 30gramůTuk
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V tlakovém hrnci rozškvaříme na proužky nakrájenou slaninu. Zpěníme na ni nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a vše osmahneme. Přidáme koření, sůl, podlijeme vývarem a dusíme asi 35 minut doměkka.
- 2Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a na tuku je podusíme. Mladou tykev neloupeme, pouze jí nakrájíme na kostky a na oleji opečeme.
- 3Udušené houby a opečenou tykev přidáme k měkkému masu, promícháme a krátce povaříme.
- 4Podáváme s vařenou rýží, bramborem nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.