Vepřové maso s vejcem a sýrem
80 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 2lžičkyKoření grilovací
- 200mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceOlej stolní
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
56 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
133 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi.
- 2Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou.
- 3Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 6. 4. 2016
Vepřové maso s vejcem a sýrem
Výborné maso, krásně šťavnaté a měkoučké. Dusila jsem asi 30 minut. Díky za tip. Určitě ještě udělám 🙂.