Vepřové maso s vejcem a sýrem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
56 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
133 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi.
  • 2
    Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou.
  • 3
    Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 6. 4. 2016
Vepřové maso s vejcem a sýrem
Výborné maso, krásně šťavnaté a měkoučké. Dusila jsem asi 30 minut. Díky za tip. Určitě ještě udělám 🙂.