Vepřové maso se zeleninou a hlívou ústřičnou
55 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8lžicVíno červené
- 500gramůHlíva ústřičná
- 400gramůMrkev kořen
- 250gramůPórek
- 0,13litrVývar z hovězích kostí
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
49 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
- 2Oloupanou mrkev pokrájíme na tenké nudličky, očištěnou hlívu ústřičnou rozkrájíme na kousky, omytý pórek krájíme na kolečka.
- 3Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo, maso na něm zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- 4Potom přidáme připravenou zeleninu a houby, dusíme ještě 15 minut. Přilijeme červené víno, podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.