Vepřové maso v mrkvi a celeru
65 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová plec
- 200gramůCeler bulvový
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 2špetkyCukr moučkový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůMrkev kořen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Dusíme asi 20 minut.
- 2Mrkev nakrájíme na kolečka, očištěný celer na kostičky a přidáme k masu. Promícháme a dusíme dalších 10 minut. Zakapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a trochu osladíme. Dusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.