Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce II.

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menší misce smícháme sirup z ananasové konzervy se švestkovou omáčkou (můžeme nahradit kečupem), rybí omáčkou a cukrem, aby se vše důkladně spojilo. Na středně silném ohni rozpálíme v pánvi wok olej a na něm orestujeme vepřové maso. Po orestování vyjmeme maso perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek.
  • 2
    Do prázdné pánve dále vhodíme česnek a na středně silném ohni smažíme, dokud nezrůžoví. Přidáme mrkev, cibuli, sladkou papriku a smažíme ještě asi 2 minuty. Vmícháme salátovou okurku, rajčata, ananas z konzervy (i se šťávou) a za stálého míchání dusíme ještě asi minutu. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
  • 3
    Nakonec k této směsi přidáme do pánve vepřové maso a vše ještě opatrně zamícháme. Porce na talířích můžeme ozdobit lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.