Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce II.
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžičkyOmáčka rybí
- 250gramůVepřová kýta
- 1kusOkurka salátová
- 1kusRajčata
- 1kusMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOmáčka švestková
- 300gramůPaprika červená
- 2,5lžíceKoriandr čerstvý
- 250gramůKompot ananasový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V menší misce smícháme sirup z ananasové konzervy se švestkovou omáčkou (můžeme nahradit kečupem), rybí omáčkou a cukrem, aby se vše důkladně spojilo. Na středně silném ohni rozpálíme v pánvi wok olej a na něm orestujeme vepřové maso. Po orestování vyjmeme maso perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek.
- 2Do prázdné pánve dále vhodíme česnek a na středně silném ohni smažíme, dokud nezrůžoví. Přidáme mrkev, cibuli, sladkou papriku a smažíme ještě asi 2 minuty. Vmícháme salátovou okurku, rajčata, ananas z konzervy (i se šťávou) a za stálého míchání dusíme ještě asi minutu. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
- 3Nakonec k této směsi přidáme do pánve vepřové maso a vše ještě opatrně zamícháme. Porce na talířích můžeme ozdobit lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.