Vepřové medailónky Chartres
55 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory pečené
- 2lžíceEstragon
- 200mililitrůVoda pitná
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 600gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
- 2Lístky estragonu spaříme v malém množství vody, scedíme a a necháme okapat.
- 3Na nahřátý talíř upravíme pečené brambory, na ně položíme medailónky, přelijeme výpekem, posypeme spařeným estragonem a posypeme prolisovaným vaječným žloutkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.