Vepřové medailónky Chevreuse
30 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené
- 400gramůOkurka salátová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 5 minut „vypotit“ a osušíme je v ubrousku.
- 2V kastrolku rozehřejeme máslo, vložíme plátky okurek, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
- 3Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
- 4Na nahřáté talíře upravíme dušené okurky, na ně položíme opečené medailónky, obložíme je malými vařenými bramborami a přelijeme vypečenou šťávou z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.