Vepřové medailónky Lavallière

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůHrášek
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 2lžícePažitka
    • 2lžičkySůl
    • 600gramůVepřová panenka
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 125mililitrůMléko polotučné
    • 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme, zředíme mlékem, přisolíme, zamícháme a udržujeme v teple.
  • 2
    Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
  • 3
    Na talíře upravíme hráškovou kaši, na ni položíme plátky masa, přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.