Vepřové medailónky Marie-Louise
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 600gramůMrkev kořen
- 2litryVoda pitná
- 8kusůBrambory
- 200gramůHrášek
- 600gramůVepřová panenka
- 1lžičkaCukr krupice
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.
- 2Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
- 3Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.
- 4Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.
- 5Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.
- 6Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
- 7Opečené maso položíme na mrkvovou kaši, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.