Vepřové medailónky Marie-Louise

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.
  • 2
    Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
  • 3
    Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.
  • 4
    Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.
  • 5
    Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.
  • 6
    Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
  • 7
    Opečené maso položíme na mrkvovou kaši, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.