Vepřové medailonky na borůvkách
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 100gramůPovidla švestková
- 150gramůKompot borůvkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno červené
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
623 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme a necháme v oleji alespoň 30 minut marinovat.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce opečeme z obou stran. Pak maso dáme na kraj pánve, v oleji orestujeme povidla, přisypeme borůvky, přilijeme víno, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Vše promícháme, maso opět rozprostřeme po pánvi a přikryté dusíme doměkka.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.