Vepřové medailonky na borůvkách

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
623 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme a necháme v oleji alespoň 30 minut marinovat.
  • 2
    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm prudce opečeme z obou stran. Pak maso dáme na kraj pánve, v oleji orestujeme povidla, přisypeme borůvky, přilijeme víno, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Vše promícháme, maso opět rozprostřeme po pánvi a přikryté dusíme doměkka.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.