Vepřové medailonky Piemont

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a zprudka orestujeme cca 1min po každé straně na rozehřátém másle. Poté dopečeme při mírné teplotě cca 6min. Maso ochutíme solí, pepřem, vyjmeme a zabalené v alobalu uchováme teplé.
  • 2
    Višně necháme okapat na sítě, nasypeme do pánve a podusíme ve vypečené šťávě.
  • 3
    Vmícháme meruňkovou šťávu a džem, vrátíme zpět maso a zakápneme ho višňovicí. Dlouhou hořící špejlí zapálíme a oflambujeme. Nakonec lehce zalijeme smetanou.
  • 4
    Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky meduňky a podáváme např. s grilovanou cuketou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.