Vepřové medailonky s houbami a vejci

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
977 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme je doměkka. Osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme přes vlákno na medailonky (3 ks na porci), naklepeme a okraje nařízneme. Medailonky poprášíme moukou a opečeme je na oleji po obou stranách. Maso upravíme na talíře.
  • 3
    Na pánev nalijeme 5 lžic vody, worcester a připečenou šťávu odvaříme. Přisolíme a podlijeme medailonky. Osolíme je, potřeme houbami s vejci a ihned podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.