Vepřové medailonky s ovocnou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva pomeranče oloupeme, dílky vyřízneme a šťávu zachytíme. Zbytky pomeranče vymačkáme a ostatní pomeranče odšťavíme.
  • 2
    Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme 10 minut.
  • 3
    Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.
  • 4
    Omyté vepřové panenky osušíme a nakrájíme na medailonky. Mírně je naklepeme a v pánvi na rozehřátém másle opékáme z obou stran asi 3 minuty. Maso vyjmeme, osolíme a udržujeme teplé.
  • 5
    K žampionům přidáme med, zázvor, sójovou omáčku a dílky pomeranče. Vše podusíme 2 minuty a potom vmícháme zakysanou smetanu.
  • 6
    Vepřové medailonky upravíme na talíře s vařenými nudlemi a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.