Vepřové medailonky s ovocnou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyPomeranče
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůNudle široké
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 600gramůVepřová panenka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMed včelí
- 100gramůZakysaná smetana
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
7 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Dva pomeranče oloupeme, dílky vyřízneme a šťávu zachytíme. Zbytky pomeranče vymačkáme a ostatní pomeranče odšťavíme.
- 2Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme 10 minut.
- 3Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.
- 4Omyté vepřové panenky osušíme a nakrájíme na medailonky. Mírně je naklepeme a v pánvi na rozehřátém másle opékáme z obou stran asi 3 minuty. Maso vyjmeme, osolíme a udržujeme teplé.
- 5K žampionům přidáme med, zázvor, sójovou omáčku a dílky pomeranče. Vše podusíme 2 minuty a potom vmícháme zakysanou smetanu.
- 6Vepřové medailonky upravíme na talíře s vařenými nudlemi a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.